Τρίτη 6 Απριλίου 2010

The Fix Is In

LADIES AND GENTLEMEN,
WELCOME TO '' LA SOCIETE DU SPECTACLE''




Note no.1:
GIVE ME INFORMATION, BEFORE I THROW UP!!



Οι εναλασσόμενες τηλεποτικές εικόνες στοβιλίζονται στα μάτια μας με τέτοιους ρυθμούς που δεν μας αφήνουν τίποτα να πούμε. Ενα μεγάλο και βροντερό ΣΚΑΣΕ βρίσκεται πίσω από κάθε διαφημήση, εκπομπή, άνθρωπο της τηλεοράσης είτε αυτός είναι ένας καριόλης μεγαλομανής παρουσιαστής ειδησέων, που αυτοαποκαλείται δημοσιογράφος, είτε είναι μια χαζοβιόλα ξανθιά από αυτές τις βιομηχανοποιημένες που πουλιούνται καθημερινά στα τηλεοπτικά σκλαβοπάζαρα ή ένας τραγουδιάρης σκυλάς του νηπιαγωγείου που λόγω εμφάνισης όσοι τον πήραν απο πίσω τον έπεισαν ότι έχει και καλή φωνή.

Note no.2 : ARTISTZ

Τα mass media έγιναν η αρρώστεια, η γάγγραινα της εποχής. Πιστά σκυλιά των αφεντικών τους, τα διυλιστήρια εγγεφαλικών κυττάρων και ανθρώπινης συνείδησης ήταν και είναι εδω για να μας δείχνουν πως να είμαστε καλοί καταναλωτές, καλές πουτάνες, καλά ζιγκολό, καλοί νταγλαράδες, καλοί μαζικοί παραπλανητές, άξια τέκνα των γονιών μας, της αστικής τάξης και του καπιταλισμού.
Έχεις χρήμα μεγάλε??? Έχεις πιάσει τον ταύρο από τα κέρατα και τον παπά από τα γεννητικά όργανα. Δεν μας νοιάζει πού τα βρήκες. Δεν μας νοιάζει αν τα απέκτησες γιατί σκότωσες τον μπάρμπα σου και σου γραψε την περιουσία του. Αν έκανες εμπόριο λευκής σαρκός. Αν έκανες εμπόριο ναρκωτικών, όπλων, οργάνων. Αν σκότωσες, αν βίασες, αν σε βίασαν , αν σε έκαναν ένα πειραματόζωο γεμάτο ορμόνες . Χεστήκαμε. Σε προσκυνάμε και σε έχουμε θεό. Τα mass media υποκλίνονται στη δόξα που έχουν τα λεφτά σου και τα γημάτα κρεατίνη μούσκλια/στήθη σου. Όλοι θέλουν να σε πηδήξουν και όλοι να φτάσουν λίγη από τη δόξα σου, μια τούφα από τα πλατινέ μαλλιά σου, ένα κομμάτι από το πράντα ρούχο σου. Κάθε νύχτα είσαι στα μπουζούκια και δίνει χιλιάδες ευρω στις λουλουδούδες, πιάνοντας τον κώλο της τραγουδιάρας, πάντα με 2-3 γκομενάκια τριγύρω και την αδερφή μάνατζερ σου. Ζεις σε βίλα στην Εκάλη και οδηγείς Hammer. Τριγυρνάς παντού με το νευρόσπαστο τσιουάουα σου.


Note no.3 : WELCOME TO THE SHOW !

Ηδονιζόμαστε με τα πτώματα που δείχνουν οι ειδήσεις. Φαντασιωνόμαστε με εκείνη τη στρασάτη, μέσα στη ''χλιδή'' ζωή που βλέπουμε στις οθόνες της τηλεόρασης μας. Θέλουμε να γίνουμε έτσι. Να γίνουμε σαν και αυτούς. Τους επιτυχημένους. Να βγαίνουμε και εμείς στην τηλεόραση φωρώντας τέτοια φιρμάτα ρούχα, οδηγώντας μπέμπες και έχοντας 2-3 γκομενάκια για την πλάκα. Να μας ρωτάνε την άποψη μας για τα πάντα. Να γινόμαστε κριτές στον Μεγάλο Αδερφό τους . Το γουστάρουμε και μας φτιάχνει. Να γνωρίζουμε τον Ψινάκη και την Αλεξανδράτου. Να φοράμε ρούχα τελευταίας κολεξιόν. Να ξέρουν ως και οι πεθαμένοι με ποιον πήγαμε χτες και τι νούμερο σουτιέν φοράμε. Να τρώμε μακντόναλντς και να τα χάνουμε με ορμόνες και χάπια αδυνατίσματος.

Και ακόμα πιο πολύ φτιαχνόμαστε με την σκέψη του ''Μεγάλου''. Του μεγαλογιατρού, του μεγαλοδικηγόρου, του μεγαλοεπιχειρηματία...Εκείνου του πετυχημένου από όλες τις απόψεις. Που ήταν μια ζωή πρώτος, ο καλύτερος από τους ανταγωνιστές του . Που πάτησες επι πτωμάτων για να φτάσει στην κορυφή, κατέστρεψε κόσμο, λάδωσε, λαδώθηκε, υπερασπίστηκε δολοφόνους και νονούς της νύχτας, καταδίκασε , σκότωσε αθώους, έβγαλε από τη μέση ανταγωνιστές, έβαλε δικούς του σε καίριες θέσεις, έγινε πολιτικός, βουλευτής, πρωθυπουργός....

Νote no. 4 : FUCK THIS SHIT

Και ο καημένος ο κάθε κυρ-Παντελής αυτού του κόσμου, απογοητευμένος από οποιοδήποτε πολιτικό σύστημα, απογοητευμένος από τη δουλειά του, τη νευρόσπαστη και υστερική γυναίκα του, τα κακομαθημένα και ηλίθια παιδιά του, απογοητευμένος από τα κόμματα και τους πολιτικούς, από το σύστημα υγείας και παιδείας, απογοητευμένος από ολάκερη τη ζωή του, ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ολοένα και περισσότερο στον καναπέ του, σταδιακά καταλήγει να παρει το σχήμα του, ενω βλέπει συνέχεια τηλεόραση, πλάθοντας έναν εικονικό κόσμο σαν και αυτό που του δίνουν τα mass media. Φοβάται. Φοβάται να βγει έξω. Φοβάται να μιλήσει. Φοβάται να πει την άποψη του. Γιατί όταν τόλμησε του είπαν σκάσε. Και από τότε δεν ξανα άνοιξε το στόμα του. Βούλιαξε στην καθημερινότητα και στον μικρόκοσμό του, αφέθηκε να εγκατασταθούν στον εγγέφαλό του για πάντα τα πρότυπα των ΜΜΕ και τώρα περιμένει πότε θα πεθάνει για να ησυχάσει από αυτόν τον σκληρό και άδικο κόσμο. Ζωντανά κουφάρια που περιφέρονται ανάμεσα μας εδω και αιώνες.

Και τα καθήκια παιδιά του, γραπωμένα από κόμματα, γίνονται σκυλιά του κάθε καθοδηγητή, φοράνε μια χρωματιστή σημαία , γίνονται τα τσιράκια των βουλευτών, γλύφουν τους έχοντες την εξουσία στα χέρια τους και αφήνονται να τους κάνουν ό,τι θέλουν γιατί ξέρουν ότι θα πάρουν και αυτοί τη θέση τους. Χτίζουν μια καριέρα φοιτητοπατέρα και τη συνεχίζουν και όταν τελειώσουν, κάνουν τα πάντα προσπαθώντας να αναδειχθούν στην εξουσία. Από οποιοδήποτε κόμμα και αν είναι και οποιουδήποτε χρώματος.
Δεν πιστεύουν σε ιδεολογία, δεν την γνώρισαν, δεν τη διαβασαν, δεν την έζησαν. Νοιάζονται μόνο για τον εαυτό τους και την πάρτυ τους. Για το πως θα γίνουν και αυτοί πετυχημένοι σαν εκείνα τα πρότυπα με τα οποία μεγάλωσαν. Εκείνα της ΠΑΤΡΙΔΑΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ. Της αμορφωσιάς και της αποκτηνωμένης συμπεριφοράς. Ενός εσωτερικού Αγκυλωτού Σταυρού, που το φοράνε κάτω από τα πανάκριβα ρούχα τους που τα χρωστάνες στα δάνεια και τις κάρτες, αλλά το τραπέζι στη Βανδή απαιτούσε καινούριο συνολάκι, τι να κάνουμε???


Συμπατριώτη, πόσο δύσκολο σου είναι να πάρεις τη ζωή σου στα χέρια σου, να κοιταχτείς στον καθρέφτη χωρίς φτιασίδια και μπογιές, χωρίς τα ακριβά σου ρούχα και τα φτιαγμένα σου μαλλιά, και μετά αφου κλάψεις με αυτό που θα δεις, να φωνάξεις δυνατά : ANTE ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ, ΔΕΝ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου